2007 hooaja rahulik algus

Tänavune ringraja hooaeg algas minu jaoks möödunud nädalavahetusel, kui sõideti Riias Eesti ja FIA Põhjaregiooni meistrivõistluste esimene etapp.

Kõikide eelduste kohaselt oleks Riias pidanud rajal olema kümmekond vormelit, kuid erinevate põhjustel jõudsid seal peale minu starti veel kaks pilooti, Toomas Kallasmaa ja lätlane Lauris Vigants. Nii treeningutel kui ka ajasõitudes olime Kallasmaaga suhteliselt võrdsed, Vigants jäi tänu tehnilistele probleemidele pikalt maha.

Ajasõiduks said vormelile alla pandud uued rehvid, kuid võrreldes treeningutega, kus kasutasime vanu rehve, olulist vahet ei olnud. Kvalifikatsiooni ma võitsin ja nii sain esimeseks sõiduks ka parima stardikoha, enne starti muutsime pisut ka vormeli seadistust.
Start õnnestus hästi ja ilma suurema pingutusega õnnestus esimene sõit ka võita. Pühapäevane ilm oli ka soojem kui päev varem ja uued rehvid koos muudetud seadistusega töötasid väga hästi. Teine sõit oli juba oluliselt pingelisem. Pool ringi juhtisin võistlust, kuid siis pääses Toomas Kallasmaa ühel sirgel minu kõrvale. Tal õnnestus ka järgnevasse kurvi paremini siseneda ning minust sisetrajektooril mööduda. Järgmised paar ringi sõitsime tihedalt üksteise kannul. Seejärel purunes meist tagapool olnud lätlase Vigantsi vormeli tagavedrustus ja viimane tegi avarii ning rajale valgus ka õli. Enne ringiga avariipaika tagasi jõudmist mina hoiatuslippe ei märganud ja nii ei osanudki midagi karta. Ootamatult sattus aga vormel õlisele rajaosale ja lendasin rajalt välja, palju ei puudunud, et oleksin betoonseinas lõpetanud. Õnneks sain tervelt rajale tagasi, kuid sõidurütm oli kadunud ja nii ei õnnestunudki Kallasmaale järele jõuda. Temale seega sõidu võit ning minule teine koht. Kahe sõidu kokkuvõttes olin mina esimene, Kallasmaa teine ja Vigants kolmas.
Järgmine võistlusstart oleks pidanud toimuma Venemaal, aga arvestades hetke sealseid meeleolusid ning ka Läti võistlusel kogetut, on hetkel ilmselt mõistlikum sinna mitte minna.
Järgmine kindel start on seega juunis Tallinnas, Lasnamäe kanalis toimuv Linnaringi võistlus.

Kohtumiseni Linnaringil,
Erko Vallbaum  

Kalender

2015:
24.-26. aprill - Treeninglaager/kontrollvõistlus, auto24 ring, Pärnu

02.-03. mai - hooaja avavõistlus, EMV I etapp, auto24ring, Pärnu

16.-17. mai - EMV II etapp, Ahvenisto, Soome

26.-28. juuni - Suur Võidusõit 2015, EMV III etapp, auto24ring, Pärnu

22.-23. august - EMV IV etapp, Bikernieki, Läti

29.-30. august - Estonian Grand Prix, EMV V etapp, auto24ring, Pärnu 

Toetajad